Srijeda, 24. Srpanj 2024.

Pisma čitatelja

MEDIJSKI MONOPOL ALEKSANDRA STANKOVIĆA

Kontinuirani 24-godišnji (!) medijski MONOPOL Aleksandra Stankovića na emisiju "Nedjeljom u 2" i nedostatak PLURALIZMA u uređivačkoj politici i programima HTV-a, što je sve neprimjereno i suprotstavljeno pluralnom hrvatskom društvu i demokratskoj državi kao i društvenim, kulturnim, moralnim, humanističkim i civilizacijskim vrijednostima i praksi Europske unije!

IZBORI ZA EUROPSKI PARLAMENT

Očekivano je i logično da se birači pri glasovanju na izborima vode prije svega osobnim, obiteljskim i lokalnim potrebama i interesima. Što znači unutarnjim političkim i ostalim temama. Ali Republika Hrvatska je kao članica gospodarski, ekonomski, financijski, energetski, sigurnosno, vojno, pravno, politički itd. znatno integrirana u sustav Europske unije; što znači da biračima kao kriterij pri odabiru izborne liste stranke za koju će glasovati uz domaće moraju biti jednako izazovne i važne eurounijske i vanjskopolitičke odnosno međunarodne teme i odnosi!

Stotine tisuća Hrvata rade u zemljama Europske unije, mnogobrojni pojedinci pa i cijele obitelji egzistencijalno ovise o novčanim doznakama koje dobivaju od rodbine iz EU-država, mnogi su u njima na diplomskim i doktorskim studijima, školovanju i stručnom usavršavanju; turizam, hotelijerstvo, iznajmljivanje apartmana kao i seoski turizam izvor su prihoda i egzistencije za mnoge obitelji i tako dalje, što sve u aktualnoj mjeri i koristi nije moguće bez članstva u Europskoj unuji a pogoduje mu i ulazak Hrvatske u eurozonu i schengenski prostor!

Pa zbog svega prethodno navedenog i mnogog drugog nenavedenog a jednako važnog i korisnog, politička potpora i glasovanje na izborima za liste stranaka/koalicija koje su protiv Europske unije, NATO-a i Zapada općenito; odnosno koje zastupaju, promiču i provode prorusku, antieuropsku, protuzapadnu  i antiukrajinsku politiku (sjetimo se samo saborskog glasovanja opozicije protiv vježbovne pomoći vojno napadnutoj Ukrajini!), potpuni je interesni i egzistencijalni promašaj glede održanja kvalitetnog životnog standarda; te mazohizam, autodestrukcija i politički, društveni, kulturni, nacionalni i moralni „autogol“, kao i ugrožavanje ekonomske egzistencije samoga sebe, obitelji i budućnosti svoje djece!

 ŠTO ZNAČI NA EUROPSKIM IZBORIMA GLASOVATI ZA SDP, MOŽEMO!, MOST-HS, IDS-SDSS, PRAVO I PRAVDA, ODLUČNOST I PRAVEDNOST, RADNIČKU FRONTU I KLGB LADISLAVA ILČIĆA?

Glasovati na izborima za (koalicijske) liste SDP-a, Možemo!, Mosta-Hrvatskih suverenista, IDS-SDSS-a, Prava i pravde – Kolakušića, Odlučnost i pravednost – KVK, Radničke fronte i KLGB Ladislava Ilčića – znači dati svoj glas i političku potporu za realizaciju ovog geopolitičkog projekta:                                                                                              Ruski svijet = Srpski svet = Dodik = Milanović = Treća Republika tj. Hrvatska kao ruski satelit i trojanski konj te remetilečki faktor u Europskoj uniji i NATO-u poput Orbanove Mađarske i Ficove Slovačke!

                Rijeke eura za korupciju političkih stranaka dolaze iz Moskve!

Rijeke eura iz Moskve preplavile su i korumpirale lijeve i stranke krajnjeg desnog odnosno pseudodesnog političkog spektra  u državama članicama Europske unije. Zbog toga na izborima za Europski parlament u nedjelju 9. lipnja 2024.g. ne treba glasovati za (koalicijske) liste SDP-a, Možemo!, Mosta – Hrvatskih suverenista, IDS-SDSS-a, Prava i pravde – Mislava Kolakušića, Odlučnost i pravednost – Karoline Vidović Krišto, Radničke fronte i KLGB Ladislava Ilčića; jer to znači podupirati destabilizaciju, slabljenje, disfunkcionalnost i destrukciju Europske unije, kao i jačati agresivnost i ekspanziju komplementarnih geopolitičkih i geotrateških projekata Ruski svijet i Srpski svet!                                                                                   Zbog toga biračima desnog političkog centra, domoljubnim i konzervativnim kojima su u srcu i umu demokracija, pravna država, ljudska prava i slobode, Europska unija i NATO; imaju mogućnost izbora samo između dvije političke opcije odnosno izborne liste a to su HDZ i Domovinski pokret, koji su ujedno i koalicijski partneri u Vladi Republike Hrvatske!                                                                                                                                      A glasovati za neku od preostalih 15 izbornih lista stranaka, koalicija ili kandidatskih lista grupa birača; doslovno znači „baciti“ odnosno izgubiti svoj glas jer te liste posve sigurno ne mogu te i neće dobiti toliko glasova da mogu prijeći izborni prag od 5 posto dobivenih glasova birača! A glasovi koje su dobile liste stranaka koje nisu prešle izborni prag uopće ne sudjeluju u podjeli manadata, što znači da su ti glasovi izgubljeni odnosno – „propali“!

                                                                                                                                                  Ivor Versić

PRIJEVARA?

Redakcija Slavonije.in primila je e-mail čitatelja koji ukazuje na jedan od problema s kojim se susrećemo u svakodnevici, nametanje računa već plaćenih obaveza, koji se neprestano obnavljaju bez obzira na čvrste dokaze za njihovo osporavanje. Gdje leži problem i tko je krivac za ovakve pokušaje prevare? Prenosimo priču gospodina Ratka.

Web portal koji gaji profesionalnost i objektivnost, nepristrano i točno informiranje čitatelja i posjetitelja stranice. Vrijednosne sudove ostavlja svojim čitateljima koji ga mogu slobodno i otvoreno iskazati na stranici.

Pratite nas na Facebooku