Petak, 19. Travanj 2024.

Sportske vijesti

Očevim stopama: Veočić osvojio zlato u Beogradu!

Gabrijel Veočić je prvi hrvatski boksač koji je nakon 21 godinu osvojio zlatnu medalju na međunarodnom natjecanju "Beogradski pobjednik", a prije njega je isto osvojio njegov otac i trener Pero Veočić prije 21 godinu

Na velikom međunarodnom natjecanju 61. Beogradski pobjednik, na kojem se okupilo 140 boksačica i boksača iz 16 država, Gabrijel Veočić zasjao je najsjajnije osvojivši zlatnu medalju.

U finalu poluteške kategorije do 80 kg demonstrirao je svoje majstorstvo pobijedivši Kazahstanca Yerassila Zhakpekova podijeljenom odlukom sudaca rezultatom 4:1. Veočić je dominirao tijekom cijelog meča, kontrolirajući borbu svojim preciznim udarcima i brzim serijama, što je Kazahstanca ostavilo bez odgovora.

Ovaj trijumf nije samo Gabrijelov osobni uspjeh, već i povijesni trenutak za hrvatski boks. On je prvi hrvatski boksač koji je osvojio Beogradski pobjednik nakon dugi niz godina. Točnije, prije 21 godinu, 2003. godine, Gabrijelov otac i trener, izbornik Pero Veočić, osvojio je isto natjecanje u kategoriji do 69 kg. Ovo zlato je stoga nasljedstvo obiteljske boksačke tradicije.

Gabrijelov nastup na Beogradskom pobjedniku bio je izvrstan uvod u Europsko prvenstvo koje će se održati također u Beogradu za mjesec dana. Osim Gabrijela, na ovom natjecanju, brončanu medalju osvojio je Gabriel Debanić u kategoriji do 75 kg, dok je srebro pripalo Dei Bolanča u kategoriji do 60 kg.

Čestitke Gabrijelu Veočiću i njegovom ocu Peri Veočiću na izvanrednom uspjehu i ponovnom donošenju zlata Hrvatskoj boksačkoj sceni. Njihov primjer pokazuje izuzetnu posvećenost, talent i predanost sportu, te ih čini ponosom kako našega grada, tako i cijele nacije.

Izvor: 035portal

Pratite nas na društvenim mrežama CRONA.hr i Slavonija.in te se pridružite našoj Facebook grupi CRONA.hr i raspravljajte s nama o aktualnim temama.

Imate priču? Javite nam se na redakcija@crona.hr

Web portal koji gaji profesionalnost i objektivnost, nepristrano i točno informiranje čitatelja i posjetitelja stranice. Vrijednosne sudove ostavlja svojim čitateljima koji ga mogu slobodno i otvoreno iskazati na stranici.

Pratite nas na Facebooku