Nešto potpuno drugačije

Par ideja što s viškom jaja nakon Uskrsa

Par ideja što s viškom jaja nakon Uskrsa

Nakon 'tucanja' s pisanicama, ostane višak jaja koji ne možemo odmah smazati. Slavonija In vam donosi par ideja kako pripremiti ostatak jaja na slasan način!

1. Recept za salatu od pečenog karfiola i jaja

Sastojci:

4 jaja
1 glavica cvjetače, izrezana na cvjetiće, velike cvjetove prepolovljene
400g konzerve slanutka, isprati i ocijediti
2 žlice maslinovog ulja
1 žlica dukkah, plus dodatno za posipanje (po želji)

2. Salata od jajeta od šparoga i slanine s Dijon Vinaigretteom

Sastojci:

1 veće tvrdo kuhano jaje (oguljeno i narezano)
1 2/3 šalice nasjeckanih šparoga
2 kriške kuhane i izmrvljene srednje izrezane slanine (provjerite oznake za Whole30)
1/2 žličice Dijon senfa (provjerite etiketu za Whole30)
1 žličica ekstra djevičanskog maslinovog ulja

3.Škotska jaja

Sastojci:

1 litra ulja za prženje
8 jaja
2 funte svinjske kobasice
4 šalice sušenih krušnih mrvica, začinjenih
1 šalica višenamjenskog brašna
2 jaja, umućena

4. Pita od lososa i jaja

Sastojci:

30 g maslaca
1 glavica luka, sitno nasjeckana
žličice senfa u prahu
žličice muškatnog oraščića
50 g glatkog brašna
250 ml svježeg ribljeg ili povrtnog temeljca
300 ml duple kreme
Korica 1 limuna
Pahuljice morske soli
Svježe mljeveni crni papar
300 g fileta lososa bez kože i kosti, izrezanih na komade od 2 cm
300 g održive čvrste bijele ribe bez kože i kosti, narezane na komade od 2 cm
150 g održivih sirovih kraljevskih kozica, oguljenih i očišćenih
Hrpa svježeg kopra, grubo nasjeckanog
Hrpa vlasca, nasjeckanog (po želji)
2 pune žlice kapara, oprati, ocijediti i grubo nasjeckati
4 jaja, samo tvrdo kuhana, oguljena i prepolovljena
500 g blok lisnatog tijesta od punog maslaca
Malo pranja jaja (od žumanjka i malo vrhnja)