Srijeda, 24. Srpanj 2024.

Niz je razloga za prijam igrača, trenera i predstavnika RK Bjelin Spačva Vinkovci

Sport, mladi i demografija

Foto: VUSŽ

Odlični rezultati koje je ove sezone ostvario Rukometni klub Bjelin Spačva Vinkovci, razlog su prijemu igrača i uprave navedenog kluba u velikoj županijskoj vijećnici u Vinkovcima.

Vinkovački rukometni klub u svojim redovima ima vrhunskog sportaša, tri juniorska reprezentativca Hrvatske, 13 licenciranih trenera, a u ukupnom poretku Premijer lige Hrvatske seniorska momčad je završila na četvrtom mjestu.

 

U-11 momčad ostvarila je završnicu Prvenstva koje je odigrano u Poreču. Igrač Lovro Barešić izrazio je zadovoljstvo rezultatom, odnosno, osvojenim trećim mjestom.

Sezona je bila dobra, borili smo se i uspjeli smo. Najteže su bile utakmice protiv Virovitice i Požege kada smo igrali za prolaz u top četiri, istaknuo je.

Predsjednik kluba Mirko Mečić sezonu je okarakterizirao kao dugu i tešku, uz problem s ozljedama igrača, no prema njegovim riječima, RK Bjelin Spačva je sve nadoknadio.

 

Uzeli smo bodove tamo gdje smo trebali uzeti i plasirali smo se na završnicu, odnosno, Ligi za prvaka, te smo na koncu završili na 4. mjestu u Prvenstvu, plasirali smo se na završnicu Kupa Hrvatske i zauzeli smo treće mjesto, što je najveći uspjeh vinkovačkog sporta i rukometa, naglasio je Mečić, te dodao i ostvareni plasman u Europskoj ligi, koja je drugi rang natjecanja u EHF-u.

 

Predstavnike vinkovačkog rukometnog kluba primili su pročelnik Upravnog odjela za sport, mlade i demografiju Mario Meštrović i zamjenik župana koji obnaša dužnost župana VSŽ Franjo Orešković.

 

Čitajući njihove rezultate zaista me pozitivno iznenadilo. Mislim da nema ništa ljepše nego kad se voli i radi ono što se želi, a oni svojim rezultatima to i pokazuju. Čestitam djeci, njihovim, roditeljima i trenerima. Na ovaj način promoviraju sebe ali i županiju. Želim reći da će županija uvijek biti tu kao prijatelj, potpora i pomoć u svim njihovim daljnjim aktivnostima, a sukladno našim mogućnostima, uvijek ćemo stajati na raspolaganju, poručio je zamjenik župana koji obnaša dužnost župana Vukovarsko-srijemske županije Franjo Orešković.

 

Na koncu susreta vinkovačkim su rukometašima uručene rukometne lopte! Zasluženi je to dar Vukovarsko-srijemske županije koja je prepoznala i nagradila njihov rad, trud i uspjeh.

Izvor: VUSŽ

Pratite nas na društvenim mrežama CRONA.hr i Slavonija.in te se pridružite našoj Facebook grupi CRONA.hr i raspravljajte s nama o aktualnim temama.

Imate priču? Javite nam se na redakcija@crona.hr

Vukovarsko-srijemska.info

Pratite nas na Facebooku

Web portal koji gaji profesionalnost i objektivnost, nepristrano i točno informiranje čitatelja i posjetitelja stranice. Vrijednosne sudove ostavlja svojim čitateljima koji ga mogu slobodno i otvoreno iskazati na stranici.

Pratite nas na Facebooku