foto: VSŽ
Radionica kuhanja starinskih jela okupila ljubitelje tradicije – dio je projekta "Seoska prijestolnica Vukovarsko-srijemske županije 2025."
Tradicionalna slavonska jela su srce i duša svake slavonske kuće, a jedno selo je odlučilo, kao nekad, upaliti stare šporete i kuhati jela koja su nam utkana u dušu. U organizaciji Etno udruge Divan Cerna i Kulturno-umjetničkog društva Slavko Janković, u Šiškovcima je održana radionica kuhanja tradicijskih jela, koja je posjetiteljima ponudila jedinstveni doživljaj povratka u prošlost. Jela su se pripremala na autentičan način – u starinskom posuđu, na drvenim šporetima i otvorenoj vatri, što je stvorilo ugođaj starih vremena i oduševilo okupljene.
Ovaj mirisni i kulturno bogat događaj održan je u sklopu projekta Seoska prijestolnica Vukovarsko-srijemske županije za 2025. godinu, čiji je cilj poticanje društvenih, kulturnih, sportskih i gospodarskih aktivnosti u ruralnim sredinama. Projekt također doprinosi jačanju civilnog društva i unaprjeđenju kvalitete života u malim mjestima i selima kroz godišnje financiranje raznih inicijativa.
Radionici je prisustvovala i pročelnica Upravnog odjela za turizam i kulturu Vukovarsko-srijemske županije, Tamara Kalistović, u pratnji svojih suradnika, pruživši tako podršku očuvanju kulturne baštine i ruralnog identiteta.